Yoga leggings 

yoga leggings

Yoga leggings, ze zijn er in allerlei soorten, kleuren en modellen verkrijgbaar. Hoogstwaarschijnlijk herken je dit ook wel, van die yoga leggings die net te strak zitten, net te kort zijn, niet zo fijn meebewegen of zelfs doorschijnend zijn. Het is niet makkelijk om een goed passende, fijn zittende en ook nog is mooie yoga legging te vinden. En het is toch echt onmisbaar om een goede kwaliteit yoga legging te hebben als je yoga aan het beoefenen bent.  

 

De geschiedenis van yoga en nu 

Vijf duizend jaar geleden is yoga ontstaan in India. Dit ontstond omdat de eerste yogi´s zich meer één wouden voelen met de natuur. Ze zagen zichzelf als deel van de natuur, planten en dieren. Het beoefenen van yoga en mediteren gebeurde dus dan ook vaak in de natuur. Vanzelfsprekend kwamen de yogi´s dan ook vaak dieren tegen. Tijdens het mediteren observeerden ze de dieren dan ook. Deze verbondenheid met planten, dieren en natuur kan je tegenwoordig ook terugvinden in de yoga leggings zelfs. Het is zo gek niet te bedenken of het bestaat. Van egale kleuren en tonen tot printjes van dieren en planten erop. 

 

Yogaoefeningen 

Vele yogaoefeningen zijn afgeleid van de dierenwereld. Door het observeren van de dieren kwamen de yogi´s met nieuwe yogaoefeningen. Zo kwamen ze er ook al snel achter dat alle bewegingen en houdingen die de dieren maakten, ergens nuttig voor waren. Om bijvoorbeeld soepeler te bewegen of om sneller te reageren. Met het beoefenen van deze poses is het dus ook van belang om goed zittende, soepele kleding aan te hebben.  

 

Waar kan je op letten bij het kopen van een yoga legging 

Als je yoga leggings gaat kopen dan moet je met verschillende dingen rekening houden. Met de stof, is die soepel en niet doorschijnend. De juiste maat natuurlijk, een yoga legging die lang moet zijn maar niet verder dan je enkels komt is ook niet waar je in rond wilt lopen. Brede banden, zodat de legging niet knelt, en zo verberg je direct ook mooi die ongewenste vetrolletjes die anders over de rand van je legging heen komen. Daarnaast worden yoga leggings ook steeds populairder, zo worden ze zelfs gebruikt als alledaagse kleding of om even snel naar de supermarkt te gaan. Als ook voor jou dat het geval is, dan wil je wel goed voor de dag komen en niet in een of andere oversized pyjamabroek de deur uit gaan.  

 

  

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*